Eddigi látogatók száma: 157259
AJÁNDÉKTÁRGY GRAVÍROZÁS
2019.04.22.
Névnap: Csilla

LÉZERGRAVÍROZÁS

 

Lézergravírozás során egy nagy teljesítményű koncentrált lézernyaláb segítségével tudunk szöveget vagy ábrát beégetni (gravírozni) a megmunkálandó felületre. Az eljárás lényege, hogy a gravírozógép lézerfeje soronként halad végig a megmunkálandó felület felett és apró pontokként beégetve alakítja ki az ábrát. Mivel nincs fizikai kontaktus a megmunkálandó tárggyal, ezért szinte bármilyen anyagon kiváló minőségű jelölést kaphatunk.

TECHNIKAI PARAMÉTEREK

 

Megmunkálható anyagok: gumi, fa, textíl, üveg, műanyag, tükör, fém, csont
Gravírozás maximális felülete: 740x420 mm
Gravírozható tárgyak térbeli kiterjedése: maximum 200 mm
Gravírozható tárgyak tömege: maximum 20 kg
Gravírozási sebesség: 355 cm/s (5 g gyorsulás) 

PÉLDÁK LÉZERGRAVÍROZÁSRA

 

SZÍNES MŰANYAG TÁBLA

 

Speciális 2 rétegű műanyagtáblákra dolgozunk, amit kifejezetten nagy sebességgel történő lézergravírozáshoz fejlesztettek ki. Közel 100 féle színmintából lehet választani. Felhasználási területek: cégtáblák, ajtónévtáblák, postaláda feliratok, gépek adattáblái, műszaki berendezések előlapjai, serleg feliratok, tájékoztató táblák, kitűzök, emléktáblák, sírfeliratok, stb.

 

Gravírozott műanyagtábla
Gravírozott műanyagtábla
Gravírozott műanyagtábla
Gravírozott műanyagtábla 

TÜKÖR

 

Tükörre is vállalunk gravírozást. Hozott tükörre is, vagy akár tőlünk is rendelhet egyedi méretre vágva, csiszolt, cizellált vagy fazettás széllel, falra akasztós vagy asztali kiállítós kivitelben. Fotó gravírozása jó minőségű képfájlból vagy pedig hagyományos papírképről is lehetséges.

 

Gravírozott tükör
Gravírozott tükör
Gravírozott tükör
Gravírozott tükör 

POHÁR

 

Különféle üvegpoharakra (pálinkás, boros, pezsgős, sörös korsó) is vállalunk gravírozást abban az esetben, ha a pohár átmérője 5 és 10 cm közé esik. Az ettől eltérő méretű üvegtárgyak (poharak, vázák, tálak) jelölésére homokszórást használunk.

 

Gravírozott pohár
Gravírozott pohár
Gravírozott pohár
Gravírozott pohár 

PALACKOZOTT ÜVEG

 

Palackozott italokra (boros, pálinkás, konyakos üvegre) is vállalunk gravírozást. Pezsgős üvegre nem vállalunk gravírozást! Az üvegek gravírozott felületét igény szerint aranyozzuk ill. ezüstözzük.

 

Gravírozott borosüveg
Gravírozott borosüveg
Gravírozott borosüveg
Gravírozott borosüveg 

FÉM

 

Fémből (acél, réz, nemes fémek) készült dísztárgyak, használati eszközök gravírozásánál a lézerfény fekete színű nyomot hagy az anyag felületén, amivel egy erősen kontrasztos jól kivehető jelölést eredményez. Fénykép gravírozása a fém alapanyagú tárgyaknál is lehetséges. A tampon nyomással vagy a szitázással ellentétben ezzel az eljárással a jelölés maradandó lesz, és még rendszeres tartós használat során sem kopik el.

 

Gravírozott fémtálca
Gravírozott fémtoll
Gravírozott kés
Gravírozott pohár 

GRÁNIT

 

A gránit felülete is kiválóan alkalmas a lézeres megmunkálásra, aminek eredményeként az kifejezetten elegáns, reprezentatív megjelenést sugároz. Felhasználási területek: sírhelyek, emléktáblák feliratozása ill. fényképes gravírozása , valamint belsőépítészeti dekorációs kiegészítőként is egyre inkább keresett megoldás.

 

Gravírozott gránit
Gravírozott gránit
Gravírozott gránit
Gravírozott gránit 

CSONT

 

Csontból, kagylóból készült ajándéktárgyak, ékszerek díszítését, gravírozását is vállaljuk. Kizárólag feldolgozott, előkészített anyagokra vállalunk gravírozást.

 

Gravírozott csontmedál
Gravírozott csontdísztárgy
Gravírozott csontnyaklánc
Gravírozott kagylónyaklánc 

BŐR

 

A bőr, mint sok más természetes alapanyag szintén kiválóan alkalmas a lézeres gravírozásra. Sok féle bőr alkalmas erre a célra: lehet az vékony, vastag, világos, sötét, szintetikus vagy valódi bőr is. A bőr jellegétől függően a gravírozás eredménye is igen változatos képet mutat az anyagon.

 

Gravírozott határidőnapló
Gravírozott karkötő
Gravírozott medál
Gravírozott részlet 

PARAFA

 

Általában palackozott üvegek, ajándéktárgyak dekorációs díszítéseként, címkéjeként kerül felhasználásra. Elsősorban öntapadós parafára dolgozunk, így az üvegre vagy ajándéktárgyra való felhelyezése egyszerű és praktikus. Akár egy darabos rendelést is teljesítünk, de nagykerek ill. viszonteladók részére is vállalunk nagy tételben címkegyártást.

 

Gravírozott parafa
Gravírozott parafa
Gravírozott parafa
Gravírozott parafa 

FA

 

Fotó gravírozása csak megfelelően megmunkált, sima, lehetőleg minél homogénebb (erezet mentes) fára valósítható meg jó minőségben. Pácolt vagy anyagában sötét színű fa esetén nem előnyös (nem tanácsoljuk) . Erre a célra kiválóan alaklmasak a nálunk is kapható hársfából készült bortartó fadobozok, ládák, de igény szerint hozott anyagra is vállalunk gravírozást. 
Szöveg vagy grafika (vektoros kép) gravírozása már durvább és sötétebb, akár pácolt fafelületre is történhet jó minőségben.

 

Gravírozott ajándéktárgy
Gravírozott ajándéktárgy
Gravírozott ajándéktárgy
Gravírozott ajándéktárgy 

MAKETT KÉSZÍTÉS

 

3D modellek/makettek készítését is vállaljuk. Az ár a konkrét munka ismeretében egyedi árképzés szerint történik.

 

Gravírozott Eiffel-torony
Gravírozott hintó
Gravírozott lepke
Gravírozott skorpióÁltalánosságban elmondható, hogy az árat befolyásolja a gravírozandó felület nagysága ill. a megrendelés volumene. Kisebb megrendeléseket amennyiben igény és lehetőség van rá, akár azonnal is teljesítjük!